به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، احد وظیفه اظهار کرد: این سامانهها میتوانند تا حدی کمبارشیها در حوضه آبریز غرب و جنوبغرب کشور را جبران کنند.
وی افزود: سامانه دومی که به کشور وارد میشود، از اقیانوس هند تغذیه رطوبتی خواهد شد و در نتیجه بارندگیهای خوبی را در استانهای چهار محال و بخیتاری، کرمانشاه، لرستان، کردستان و آذربایجان غربی خواهیم داشت.
وظیفه گفت: با وجود بارندگیهای اخیر در کشور، برخی استانها بارشی کمتر از میانگین نرمال خود دریافت کردهاند. برای مثال در استان چهار محال و بختیاری بهویژه مناطق شمال غرب استان بارشها ۴۰ درصد کمتر از حد نرمال بود. همچنین در استانهای کردستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و خراسان شمالی همچنان با کمبود بارش مواجه هستیم. بهطوریکه در خراسان شمالی بارشها نسبت به بلندمدت ۴۰ میلیمتر کاهش یافته است.
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی کشور گفت: در حال حاضر بارشها در استان گیلان هم با وجود بارش برف سنگین روزهای اخیر، در حد نرمال نسبت به میانگین بلندمدت و حتی کمتر نسبت به سال گذشته است. البته بارش برف میتواند بهصورت موثری بر سفرههای آب زیرزمینی اثر بگذارد.
وظیفه افزود: درست است که ما سال گذشته و امسال بارندگیهای خوبی در کشور داشتیم اما نمیتوان نتیجه گرفت که روند خوب بارشها در کشور همچنان ادامه داشته باشد. کشور ما از ۵۰ سال پیش تاکنون با کمبود بارش مواجه بوده و در حال حاضر بیشتر آبخوانهای ما با کمبود آب مواجه هستند و بارشهای خوب دو سال اخیر هم نتوانسته این کمبودها را جبران کند.
وی در ادامه ضمن بیان اینکه جمعیت در بخشهای مختلف کشور طی سالهای اخیر افزایش پیدا کرده است و شهرکهای اقماری اطراف شهرهای بزرگ گسترش یافتهاند، تصریح کرد: از این رو نیاز آبی کشور افزایش پیدا کرده است. از سوی دیگر رویکرد کشور ما خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی است که این خود افزایش نیاز آبی را در پی دارد. به همین دلیل حتی اگر ما هر سال بارشی در سطح نرمال هم داشته باشیم، باز نمیتوانیم کمبود بارش در کشور را طی سالهای گذشته جبران کنیم.
به گفته رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی برای پایدار ماندن سفرههای آب زیرزمینی لازم است که حدود ۴۰ درصد آبهای تجدیدپذیر را برداشت نکنیم. این درحالی است که ما از ۸۰ درصد آبهای تجدیدپذیر استفاده میکنیم. بنابراین با توجه به این شرایط همچنان با افت سطح آبخوانها مواجه خواهیم بود.
این مسئول در ادامه با اشاره به اینکه میانگین افزایش دما در جهان یک درجه سانتیگراد و در کشور ما طی ۵۰ سال اخیر ۲ درجه سانتیگراد است، گفت: همراه با افزایش دما ۶ درصد پتانسیل تبخیر و تعرق نیز بیشتر میشود که این مسئله افزایش نیاز آبی در کشور را به دنبال دارد.
نظر شما